Oldenzaalse Wieler Club

Algemeen

 

Binnen de OWC kan iedereen, binnen zijn eigen mogelijkheden, de wielersport beoefenen. De prestatie niveau's zijn als volgt te presenteren:

 
De OWC is aangesloten bij zowel de Koninklijke Nederlandsche Wielrenunie (KNWU) als de Nederlandse toer fiets unie (NTFU).


Wedstrijdsport
De KNWU is voornamelijk georiënteerd op de wedstrijdsport. Altijd bezig met het verbeteren van de prestatie, om eerste te worden en te blijven. Wil je afzien voor de sport, voor de triomf en zou je wedstrijden willen rijden? Dat kan binnen de wedstrijdafdeling van de OWC. Binnen de OWC is veel deskundigheid op het gebied van wielrennen aanwezig, je kunt ook altijd samen met anderen trainen en samen wedstrijden rijden.


Binnen de NTFU wordt geen top-, prof-, en/of wedstrijdsport bedreven. De NTFU focust zich op de breedtesport (het zgn. toerfietsen). Als u in groep fietst met anderen, dan beleeft u daar meer plezier aan. Daarom organiseert de OWC clubritten op verschillende dagen. Op zondagochtend wordt regelmatig met de club deelgenomen aan georganiseerde toertochten. 

Ons motto tijdens deze ritten is: Samen uit, samen thuis ! De groepsindeling is gebaseerd op de gemddelde snelheid waarmee gereden wordt. Groepscoördinatoren zullen erop toezien dat er homogene groepen worden gevormd.